Advert
as

“Yeteneklerinizi Keşfedip, İşlevsel Hale Getirin”

“Yeteneklerinizi Keşfedip, İşlevsel Hale Getirin”

Kredi Yurtlar Kurumunda konferans veren Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, “Geleceğe hükmetmek için bilinç, bilgi, eğitim ve donanıma ihtiyaç var. Bu özelliklere ulaşmak için de yeteneklerinizi keşfedip işlevsel hale getirmelisiniz.” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu Bingöl Kız Öğrenci Yurdu’nda konferans veren Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, “Geleceğe hükmetmek için bilinç, bilgi, eğitim ve donanıma ihtiyaç var. Bu özelliklere ulaşmak için de yeteneklerinizi keşfedip işlevsel hale getirmelisiniz” dedi.

 

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Kredi Yurtlar Kurumu Bingöl Kız Öğrenci Yurdu’nda “Bilgiden Bilince Gençlik Psikolojisi” Konferansı verdi. Yurtta kalan öğrencilere yönelik düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Taşkesen, “Bilgi, insan aklının alabileceği gerçek, olgu ve ilkelerin tümüne verilen addır. Ne kadar kendinizi bilgi ile donatırsanız o kadar müreffeh bir hayat yaşarsınız. Şunu iyi bilmenizi isterim: Kelime hazinesi 3-4 bini geçen birinin karşısına beş yüz kelime hazinenizle çıkarsanız baştan kaybedersiniz. Buna ulaşmak için de bilinçli çalışma, okuma ve sürekli yenilenmeniz gerekiyor. Bu gün çok popüler olan bilgi yarın çok değersiz olabilir. Yenilikçi olun ve sürekli kendinizi yenileyin ki geleceğe sağlıklı bir şekilde ilerleyebilesiniz. Ayrıca, bugünü çok iyi anlamaya çalışın ki yarın ne olabileceğini anlayabilesiniz.” dedi.

 

Öğrencilere, “Sıradan düşünmeyin, sıradan olmayın” diye uyarıda bulunan Prof. Dr. Taşkesen, “dikkat etmişseniz bilim insanlarının çoğu aykırı insanlardır, sıra dışıdırlar. Siz de farklı ve özel olmaya çalışın. Özelliklerinizi keşfedip işlevsel hale getirmesini bilmelisiniz. Bu konuda beyninize, bilginize ve aklınıza acımayın. Yarınlarınız için bugünlerinizden feragat edin. Dünyanın dillerini anlamaya çalışın. Farklı diller öğrenin. Her gün buna ayıracağınız yarım saat bile size yeterli olacaktır. 2040’ları, 2050’leri merak edin. Gelecekte nasıl bir toplum olacak. Bunları merak edin ki yarın başarılı olabilin” diye konuştu.

 

Konuşmasına, öğrencilere yenilikçi olmalarını ve her zaman üreten birey olmaları gerektiğini vurgulayarak devam eden Prof. Dr. Taşkesen, “Bizler de üniversite olarak ezber bozan, farklı bir bakış açısı kazandıran çalışmalar yapmalıyız. Sizlerin yenilenmesine olanaklar sağlamalıyız. Bunun için her zaman sizin yanınızdayız. Siz, kendinize güveneceksiniz. Siz, sıradan insanlar değilsiniz. Donanımlı olmak zorunda ve kendinizi geliştirmek zorundasınız” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum