Advert
as

Şule Yüksel Şenler Vefat Etti

Şule Yüksel Şenler Vefat Etti

Başörtüsü mücadelesiyle tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Başörtüsü mücadelesiyle tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesinde 81 yaşında vefat etti.

 

Başörtüsü mücadelesi ve gençlere yönelik kitap ve konferasnslarıyla inançlı bir neslin yetişmesi için yaptığı çalışmalarla tanınan Şenler, yaklaşık 8 aydır tedavi görüyordu.

 

Şenler için Twitter'dan taziye mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Başörtüsü mücadelesinin öncü isimlerinden, ömrünü gençliğin şuurlandırılmasına adayan değerli yazar Şule Yüksel Şenler Hanımefendi'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.

 

Şule Yüksel Şenler kimdir?

 

Aslen Kıbrıslı olan Şenler, 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri'de doğdu. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınan Şenler, ortaokul ikinci sınıfta öğrenimini bıraktı. Bir süre terzilik yapan Şenler 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah ve Bugün gazetelerinde çalışan Şenler, Seher Vakti dergisinde ise başyazarlık yaptı. Şenler, 1980'den sonra ise Zaman ve Milli Gazete'de yazdı.

Risaleü-i Nur'la tanışmasının ardından 1965'te tesettüre giren Şenler, bu dönemde yazdığı yazılar nedeniyle mahkemelerle tanıştı. Açılan davalar sonucu 1971'de bir süre hapis yattı.

Bu dönemde il ve ilçeleri dolaşarak verdiği konferanslarla gençlerle buluşan ve tesettürün önemini anlatan Şenler, özellikle öğrenim çağındaki genç kızların tesettürü benimsemelerinde etkili oldu.

Eserleri:

Hidayet (1969), Gençliğin Izdırabı (1970), Bize Ne Oldu? (1970), Bir Bilinçli Öğretmene (1970), Sağ El (1970), Yılanla Tilki (1970), Huzur Sokağı (2 cilt, 1970, 73), Her Şey İslâm İçin (1974), Duyuşlar (1975), İslâm’da ve Günümüzde Kadın (1975), Uygarlığın Gözyaşları (1990), Kız ve Çiçek (1990). 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum