Advert
as

Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız KYK Yurduna Yerleştirildi

Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız KYK Yurduna Yerleştirildi

Koronavirüsle mücadele kapsamında salgın sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan vatandaşlar Türkiye’ye getirilmeye başlandı. Bu kapsamda Bingöl’e de Macaristan ve Karadağ’dan çok sayıda vatandaş getirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşımızın yaklaşan Ramazan ayı ve bayramını evlerinde geçirebilmeleri için başlatılan tahliye operasyonu devam ediyor. 

Bu kapsamda, Covid-19 salgını nedeniyle Macaristan’dan 123, Karadağ’dan ise 148 vatandaşımız Türk Hava Yollarına ait uçaklarla Bingöl’e getirildi. 

Bingöl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı ekipler, vatandaşlarımızı sağlık kontrolünden geçirdi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı havalimanında vatandaşlarımız, apronda bekletilen otobüslere bindirildi.

 Macaristan’dan getirilen 123 kişi, havalimanındaki işlemlerinin ardından Bingöl Belediyesince dezenfekte edilmiş otobüslerle Kredi Yurtlar Kurumuna ait Mürsel Paşa Erkek Öğrenci Yurduna götürülürken, Karadağ’dan getirilen 148 vatandaşımız ise Pir Ali Bey Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

 Bingöl’e getirilen vatandaşlarımız KYK’ya yerleştirilerek burada 14 (on dört) gün boyunca gözlem altında tutulacaklar.

 Bu süre içinde vatandaşlarımızın ihtiyaçları AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacaktır. Ayrıca İl Müftülüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından misafirlerimize psiko-sosyal destek hizmeti verilecektir. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından süre içinde sağlık kontrolleri periyodik olarak yapılacaktır.

Bu süre içerisinde sosyal mesafe ve karantina kurallarına riayet hususları yakından takip edilecektir.  Bingöllü hemşehrilerimizin herhangi bir paniğe ve asılsız haberlere itibar etmemesini istiyoruz.

Alınan önlemler kapsamında; karantina altında bulunanlar hiçbir şekilde odalarından çıkmayacak ve ihtiyaçları görevli personeller tarafından odalarında karşılanacaktır. Odalar, koridorlar ve personel için düzenli dezenfekte çalışmaları yapılarak virüsün bulaşma ihtimali minimuma indirilecektir.

Karantina süresinin sonunda yapılacak kontrollerde herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyen misafirlerimiz AFAD ekiplerince illerine gönderilecektir.

İLKHA


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum