Advert
as

Kendi İşini Kuracak Engelli ve Hükümlülere Destek

Kendi İşini Kuracak Engelli ve Hükümlülere Destek

Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından engelli ve eski hükümlüler için 2021/1. Dönemine ilişkin proje başvuruları duyurusu yayımladı.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

www.iskur.gov.tr sitemizde yayınlanmış olan 2021/1. Dönem güncel Başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyonun değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.

Desteklenecek projeler;

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler

6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.


Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini hazırlayıp 18 Aralık 2020 tarihine kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne (İŞKUR) bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden veya posta yoluyla teslim edebilirler.

Konuya ilişkin duyuru, mevzuat, proje rehberi ve proje başvuru formları www.iskur.gov.tr sitemizin Duyurular sayfasında yayınlanmıştır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum