Advert
as

BİNGÖL UMUT KERVANI, 284 AİLEYE UMUT OLDU

BİNGÖL UMUT KERVANI, 284 AİLEYE UMUT OLDU

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Eylül ayında 284 aileye 47 bin 803 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı Eylül ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.
Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.
Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

284 AİLEYE 47 BİN 803 TL YARDIM YAPILDI
Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Hamdolsun Eylül ayında da yoksul ve yardıma muhtaç ailelerimizi yalnız bırakmadık. Hayırsever ve gönlü zengin insanımızın bize tevdi ettiği emanetleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Eylül ayında 258 aileye 32 bin 907 TL gıda yardımı ve 26 aileye de 14 bin 900 TL nakdi yardım olmak üzere, toplamda 284 aileye 47 bin 803 TL değerinde ayni ve nakdi yardım gerçekleştirdik” dedi.

İNFAK RUHUNU GELİŞTİRMELİYİZ
Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen anlayışın yeniden tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tamaç, “İnsanların, birbirlerine yardım ederek hayırda yarışmaları, Allah Teâlâ’nın razı olduğu ve İslâm kardeşliğinin temelini teşkil eden güzel bir haslettir. Zira zayıf ve muhtaç olan herkesin yardımına koşmak, imanın kemaline işarettir. Cenab-ı Hak şöyle emir buyurur:“…İyilik ve takvâ üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın!..” (Maide Suresi 2.ayet) Mü’minler, Allah’ın emirlerine tabi olup nefsin arzularından uzaklaşmak hususunda yardımlaşmalıdırlar. Birbirlerini hayra teşvik ederek iyilik yollarını açmalı ve salih amellere sevk etmelidirler. Kısacası, ahireti birlikte kazanma gayreti içinde olmalıdırlar. Yüce Rabbimiz, en faydalı yardımlaşmanın hakkı ve sabrı tavsiye hususunda olduğunu, böyle davranan insanların hüsrandan kurtulacağını şöyle beyan eder: “Zamana andolsun ki, insan hiç şüphesiz hüsran (zarar) içindedir. Ancak, iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler bundan müstesnadır.” (Asr Suresi, 1-3) Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70
Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş
IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01
Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum