Advert
as

‘DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE 2. BÖLGE KOORDİNASYON TOPLANTISI’ YAPILDI

‘DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE 2. BÖLGE KOORDİNASYON TOPLANTISI’ YAPILDI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci Erzurum’da düzenlenen ‘Düzensiz Göçle Mücadele 2. Bölge Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Erzurum Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Erzincan, Kars, Trabzon, Tunceli, Ardahan Artvin, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Gümüşhane, Muş ve Rize Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı. 

Erzurum Valiliği Vali Münir Akkaya Toplantı salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Sizleri, Anadolu’nun zirvesi Erzurum’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

Düzensiz göçün ülkelerin güvenliğini, sosyal ve ekonomik düzenini etkileyen önemli hususlardan biri olduğunun altını çizen Vali Memiş, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş göç dalgasıyla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Vali Memiş yaptığı konuşmada şu huşulara dikkat çekti: “Dünya devletleri arasında düzensiz göçle mücadeleyi en iyi yapan ülkeyiz. Milletimizin organizasyon yeteneğinden dolayı hemen İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Göç İdaresi Başkanlığı tarafından genel müdürlük ve ilgili birimler oluşturularak mücadeleye başlandı. Biz göçmenlere Ensar gözüyle baktık.  Doğru bakış açısı da bu aslında. Biz, batı gibi materyalist felsefeyle ülke yönetmiyoruz. Bizler gelen göçmenleri Erzurum’da bulunan göç idaresi merkezimize alıyor, yapılan işlemlerin ardından ülkelerine geri gönderiyoruz.”

Vali Okay Memiş’in konuşmasının ardından toplantı, Göç İdaresi Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma tarafından hazırlanan sunumla devam etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum