Advert
as

“AİLECE SINAVLARIN EN GÜZELİNE KATILMAK İÇİN GAYRET EDELİM”

“AİLECE SINAVLARIN EN GÜZELİNE KATILMAK İÇİN GAYRET EDELİM”

Peygamber Sevdalılar Vakfı Bingöl Temsilcisi Şefik Börü "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 12 Şubat 2023 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Börü,“Ailece sınavların en güzeline katılmak için gayret edelim.”dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlen Siyer Yarışması'nın bu yıl 12 Şubat 2023 tarihinde yapılacağı açıklandı.

 Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenlere; Umre ödülü gibi birçok ödül verilecek olan yarışmaya kayıtlar devam ediyor.

 Yarışmanın başvuru işlemleri 7 Ekim ile 22 Ocak 2023 tarihleri arasında Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılacak. Yarışma dört kategori şeklinde yapılacak.

 "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 12 Şubat 2023 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalılar Vakfı Bingöl Temsilcisi Şefik Börü, tüm halkı yarışmaya katılım göstermeye çağırdı.

 Börü, amaçlarının gönüllere Peygamber sevgisini aşılamak, O'nu anlamak, yaşamak ve O'nun rol model alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

 “PEYGAMBERİMİZİN ÜMMETİNE BIRAKTIĞI EMANETLERDEN OLAN KURAN VE SÜNNETE SIMSIKI SARILMALIYIZ”

 İnsanın huzur bulması ve dinini yaşayabilmesi adına Allah'ı hayatımızın merkezine alıp O'nun elçisi olan hidayet rehberimiz Hz. Muhammed aleyhisselamı' da yaşantımızda örnek almamız gerekir diyen Börü, “Rabbimiz her kavme bir uyarıcı gönderip insanlara doğru yolu göstermiştir. Son Peygamber Hazreti Muhammed aleyhisselam bu peygamber halkasının sonuncusudur. O'ndan sonra peygamber gelmeyecektir. İnsanlığın kurtuluşu; O'na indirilen kitaba inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer. Bundan sebep bu kutlu Peygamberi anmak, anlamak, sünnetini yaşamak ve yaşatmak her Müslüman'ın üzerinde daimî bir vazifedir." dedi.

 

"PEYGAMBERİN HAYATINDA BİR MÜSLÜMAN İÇİN GEREKLİ OLAN HER ŞEY MEVCUTTUR"

 Müslümanın hayatında gerekli olan her şeyin Efendimizde olduğunu söyleyen Börü, "İnsanlık ve özellikle Müslümanlar hayatını idame ederken yaşadığı sorunlar veya yaşaması gereken hayat modeli efendimizin hayatında vardır. Efendimiz aleyhisselam ümmetine her konuda örnek olmuştu. Siyer sınavını efendimizi daha iyi anlama ve öğretilerini yaşama konusunda önemsiyoruz.

 Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bir şiarımız vardır ve o da şudur; Allah'ın seçip beğendiği ve terbiye ettiği insandan daha hayırlı bir insan yoktur. Madem bu böyledir, bizler de her konuda en güzel örnek olan efendimizi hayatımızın her alanında örnek almalıyız. Savaşta ve barışta, hüzünde ve neşede ama her konuda bizlere örnektir. O halde tüm insanlığa bu güzel ve örnek şahsiyeti anlatmak için gayret etmeyi kendimize bir görev biliyoruz. Bu sorumluluk gereğince Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok çalışma ve etkinliğin yanı sıra, her yıl Türkiye geneli Ödüllü Siyer Yarışması düzenlemekteyiz." ifadelerine yer verdi.

Börü, son olarak tüm aile bireylerini kaybedeni olmayan sınavların en güzeline katılmaya davet etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum