Advert
as

SOLHAN’IN “İLK EVİM” KURALARI ÇEKİLDİ

SOLHAN’IN “İLK EVİM” KURALARI ÇEKİLDİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" proje kapsamında Solhan’da inşa edilecek 200 adet konut için kura çekimi yapıldı.

Bingöl merkez ve ilçelerde yapılması planlanan "İlk Evim, İlk İş Yerim" proje kapsamında inşa edilecek bin adet sosyal konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Sosyal Konut Projesi kapsamında Bingöl Merkez 500, Solhan 200, Genç 150, Sancak 100 ve Adaklı 50 olmak üzere toplamda 1000 konut inşa edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kura çekimleri, Bingöl'de merkez Karşıyaka Mahallesi kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleşti. Kura çekimine Vali Kadir Ekinci, protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.


“BİNGÖL İÇİN 1000 KONUT KONTENJANI AYRILMIŞTIR”

Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, “Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa" projesi kapsamında kura çekimleri için bir aradayız. Öncelikle devrim niteliğindeki bu proje için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Malumunuz, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 250.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında ilimiz için 1000 konut kontenjanı ayrılmıştır. Konut kontenjanının il genelindeki dağılımına baktığımızda; Merkez İlçemizde 500, Solhan’da 200, Genç’te 150, Sancak’ta 100 ve Adaklı’da 50 konut inşa edilecektir inşallah. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de sosyal konut projesi ziyadesiyle ilgi gördü hamdolsun. Hatırlayacağınız gibi Ekim ayı sonu itibariyle başvuru süreçleri tamamlandı. Buna bağlı olarak; ilimiz genelinde yapılacak 1000 adet konut için 10.595 vatandaşımız, merkez ilçe için ayrılmış olan 500 konut için de 8639 vatandaşımız başvuru yapmıştır. Hak sahiplerinin kura ile belirleneceği sürecin de hayırla tamamlanmasını diliyorum. Konutların kısa sürede hayata geçmesini temenni ediyor, ülkemize, ilimize ve hak sahibi vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum