Advert
as

İHH’dan Gazze'ye Tekerlekli Sandalye

İHH’dan Gazze'ye Tekerlekli Sandalye

Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç, Gazze’deki mazlumların yarasını sarmak için ‘Gazze'de Engelleri Kaldır!' yardım kampanyası kapsamında Gazze’ye tekerlekli sandalye gönderdiğini belirtti.

Solhan İnsani Yardım Derneği (İHH) ‘Gazze’de Engelleri Kaldır’ kampanyası kapsamında Gazze’ye tekerlekli sandalye gönderdi. 

Gazze’deki mazlumların yarasını sarmak için başlatılan tekerlekli sandalye kampanyası hakkında bilgi veren İHH Solhan Şubesi Başkanı Muhammed Veysi Tunç, “İsrail saldırıları sonucu engelli olan kardeşlerimizin büyük bir kısmı, maddi yetersizliklerden dolayı engelli sandalyesine sahip olamadığı için evlerinden dışarı çıkamıyor. İsrail saldırıları sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan insanlar ve Gazze’deki tüm mağdurlar için engelleri birlikte kaldırmaya gayret ettik. Gazze’de saldırlar sonucu sakat kalan ve diğer tüm engelli kardeşlerimiz için gerçekleştirilen teki 1500 TL olantekerlekli sandalye kampanyamız aracılığıyla 3 kardeşimize yardımcı olabildik.” dedi. 

Ambargo ve abluka altındaki Gazze’nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu anımsatan İHH Solhan Şubesi Başkanı Muhammed Veysi Tunç, 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hastanın olduğunu belirterek, şunları aktardı: “Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor. İHH’nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi vasıtasıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 3 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına, meslek öğrenmesine olanak sağlıyor. İsrail ablukası sebebiyle Gazze’de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanıyor. Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze’nin 1948’de 60 bin olan nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı. İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze’ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze’deki insani krizi derinleştiren en büyük neden. Gazze’ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz… İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum