Advert
as

İHH’dan Suriye için Yardım Çağrısı

İHH’dan Suriye için Yardım Çağrısı

Bingöl İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhittin Gili, İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki yoğun yağışların etkisiyle su baskınına uğrayan kamplar için yardım çağrısına destek istedi.

 

Yardım kampanyası için Solhanlılara çağrıda bulunan İHH Başkanı Muhittin Gili, Suriye’de ciddi gıda, battaniye, giyim ve un sıkıntısının olduğunu belirterek, kampanya için destek istedi.

 

Gazetemiz imtiyaz sahibi olan aynı zamanda Solhan İHH Yönetim Kurulu üyesi Ahmed Çiftçi ile görüşen Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki yoğun yağışların etkisiyle su baskınına uğrayan kamplar hakkında açıklamalarda bulunarak yardım çağrısına destek istedi.

 

Solhanlılardan destek isteyen Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili,“ Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ili kırsalında bulunan birçok sığınmacı kampı, yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Ağırlıklı olarak İdlib’in güney kırsalındaki bombardımanlardan kaçan sivillerin yaşadığı kamplar, sel tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bunun üzerine acilen gıda, battaniye, giyim ve un ihtiyacı vardır. Solhanlı hayırseverlerden destek istiyoruz.” dedi.

 

Acil olarak bölgeye yardımların ulaştırılması gerektiğini belirten Gili, kış mevsiminin soğukluğu ve ailelerin imkansızlığı nedeniyle sular altında kalan kampların çok zor durumda olduğunu söyledi.

 

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“TÜRKİYE FİNANS / BİNGÖL ŞUBESİ

IBAN: TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01

Cep: 0536 619 78 62

Ayrıca yardım çalışmalarına destek olmak için bütün operatörlerden SURİYE yazıp 3072'ye kısa mesaj atarak 5 liralık bağışta bulunulabileceği gibi İHH’nın banka hesaplarına “SURİYE” açıklaması ile birlikte bağış yaparak vakfın bölgedeki çalışmalarına katkı sağlanılabileceği de belirtildi.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum