Advert
as

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı başkanlığında yapıldı.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Maç, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yıldız, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Kadın Birimi Sorumlusu Psikolog Sinem Ceren Mehmetoğlu’nun sunumu ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Psikolog Sinem Ceren Mehmetoğlu’nun sunumu ile başlayan toplantının gündeminde, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında il ve ilçe bazında önleyici ve koruyucu tedbirlerin değerlendirilmesi, elektronik kelepçe uygulamasının il bazında değerlendirmelerinin yapılması, KADES uygulamasının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasının sağlanması, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında uygulanan ve uygulanacak olan iyi uygulama örnekleri, 6284 sayılı kanun kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formunun önleyici ve koruyucu tedbirler açısından etkisi ile formun uygulanmasının değerlendirilmesi konularına yer verildi. 

Toplantıda 2020 ve 2021 yılı şiddet vakalarının verilerini ele alarak ilimiz ve ilçemizin risk durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmetoğlu, kendilerine gelen vakalara sundukları hizmet modelleri hakkında bilgi vererek yaptıkları görüşmelerdeki ihtiyaç tespiti dahilinde bireylere ve varsa çocuklarına psikolojik destek, hukuki destek, ekonomik destek, tıbbi destek gibi hizmetler verdiklerini belirtti. 

“Cennet anaların ayağının altındadır” diyerek sözlerine başlayan İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, “Kadınlar insanlığa Allah'ın emanetidir. Emanete de sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir. Ama maalesef biz halen bunu tam olarak idrak edememişiz ki ve halen bu tarz şiddet başvurularıyla karşılaşabiliyoruz. Bu son zamanlarda eskiye nazaran bakacak olursak baya bir konuda mesafe kat ettik. Şimdi mümkün mertebe her kurumun konuyla alakalı olarak bir yönetimi mevcut, ayrıca Aile Sosyal Politikaları çalışmalarını sürdürüyor. Camilerimizde, İmam arkadaşlarımız bu konuyla alakalı yeterince elinden geldiği kadar değinmeye çalışıyor.  İlçemizde tekstil fabrikalarımız bulunmakta ve çalışanların çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. Gerekirse kendileriyle iletişime geçerek bir boşluk oluşturulabilir. Biz de bu konuyla alakalı çalışmalarımızı artırarak, Aile Sosyal hizmet personellerimize, psikologumuza, emniyet, askeriye ve müftülüğümüz bünyesinde bulunan bayan arkadaşlarımız da eşlik eder ve eğitimler verebiliriz. Hem bir farkındalık oluşur, hem de bayanların kendi haklarını bilmesi açısından faydalı olur. Ne gibi durumlarda neler yapılabilir, nerelere başvurulur en azından bilgi sahibi olurlar. Erkekler için ise malumunuz Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan ayı sonrasında Emniyet ve jandarma timlerimiz vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelere kitaplar, broşürler ve afişler asarak bilgilendirmede bulunacak. İlçe müftülüğümüz hutbeler ve vaazlarında aynı şekilde bilgilendirmelerine devam edecek. Elimizden geldiği kadar bu konu üzerine eğileceğiz ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Kıyıcı, kurum ve kuruluşlarla yapılabilecek koordineli çalışmalar hakkında kurum amirleri ve muhtarlar ile istişarede bulunarak muhtarlarımızın konuya yönelik sorunlarını dinledi. 

Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hassas olunması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum