Advert
as

Siyasette Kim Hangi Hesap Peşinde

  • Ayhan ERKMEN
  • 2018-12-17 15:25:00
  • 2216 Görüntülenme
  • Malum önümüzde yani 30 Mart 'ta yerel seçimler var. 4 yıllığına yerelde millete hizmet etmek için çalışmalar yapıyor. Bu meyanda bir koşuşturmacanın ve hareketliliğin başladığını müşahede etmekteyiz. Çeşitli alanlarda yönetici konumuna geçmek için siyaset trafiği bu aralar çok yoğun. Muhtar adayları, belediye encümen adayları, il encümen adayları, belediye başkan adayları kendilerini birer birer vitrine koyup adaylığını açıklıyorlar. Seçim dönemlerinde herhangi bir koltuğa ya da konuma hedefe odaklananlar, millet memleket sevdalısı olduklarını belirtirler. Görülen lüzum üzerine, çevresinin, ailesinin, yakınlarının teşviki ile böyle bir hizmete talip olduklarını belirtirler. Topluma farklı bir şeyler verebileceklerini, katma değer anlamında faaliyet göstereceklerini söylerler. İnsan böyle aday bolluğunu gördüğünde "memlekete hizmet aşkıyla yanan ne kadar çok insan varmış" demekten kendini alamıyor. Biz aday olan herkesi aynı torbaya koyacak değiliz. Hepsi dürüst, samimi, hizmet ehli diyemeyeceğimiz gibi hepsi samimiyetsiz, efendilik taslayan, çürük insanlarda diyemeyiz. Seçim sathı mahalli ile yaşanan süreçle ilgili iki çeşit insan tipi ile karşılaştığımız görülür. Konuyu açarsak:

    Kimisi küçük hesapların içindedir, kimisi de büyük hesapların içindedir.

    Kimisi ihalelerin peşindedir, Kimisi ideallerin peşindedir.

    Kimisi toplumu kendine hizmet ettirme peşindedir, kimisi de topluma hizmet etme peşindedir.

    Kimisi halka efendi olma peşindedir, kimisi de halka hizmetçi olma peşindedir.

    Kimisi kötü niyetli adım atıp ben merkezli hareket ederek topluma zarar verme peşindedir. Kimisi de halka hizmet için iyi niyetle adım atıp faydalı olma adına bir çivi çakma peşindedir.

    Kimisi dava adamıdır, kimisi de bedava adamıdır. Kimisi ilkesizdir, bir gün orada bir gün buradadır, Kimisi de ilkeli ve sabit bir duruşu vardır.

    Kimisi kaynak ve kaymak peşindedir, Kimisi de adalet ve hak peşindedir.

    Kimisi kibir abidesidir, kimisi de tevazu timsalidir. Kimisi kaba ve sert mizaçlıdır, kimisi de halim selim ve yumuşak huyludur.

    Kimisi her sözü aleyhte sanır ve kulaklarını kapatır, kimisi de her sözü önemser, herkesi dinler en güzel olanı alır.

    Kimisi nefsini kabartma ve onu razı etme peşindedir, kimisi de Allah'ı razı etme peşindedir. Kimisi minnet ve lütuf için yapar, kimisi de saadeti dareyn için yapar.

    Kimisi kendi sermayesini nasıl artırmanın hesaplarını yapma peşindedir, kimisi bayrağı daha ileri götürmek için bir uğraş peşindedir.

    Kimisi boş bir hava peşindedir, kimisi de hoş bir sada bırakmanın peşindedir.

    Kimisi koltuğu kapma, koltuğa yapışma peşindedir, kimisi de koltuk ve makamın geçici olduğunun bilincindedir.

    Nihayetinde kimisi bu dünyadaki hesap peşinde, kimisi de herkesin birbirinden kaçıştığı, emzirenlerin, emzirdiklerini bıraktığı o dehşet gününün hesabı peşindedir. Hasılı kelam ne olursanız olun, hangi makam ve mevkiye talip olursanız olun, hesabınızı iyi yapın. "Bin düşünün, bir adım atın." Wesselam.

    Ayhan ERKMEN
    Ayhan ERKMEN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ