Advert
as

Yargısızlık… Nereye Kadar ?

  • Musa APUHAN
  • 2017-07-10 14:01:20
  • 3247 Görüntülenme

  •  

    20 yıldır şer odakları tarafından atılan iftiralar ve kurulan kumpaslarla mağdur edilenler, söz konusu milletin maslahatı ve memleketin selameti olunca, darbe alçaklığına karşı bütün üye ve gönüllüleri ile ilk andan itibaren sokaklara dökülmüşlerdir.

     

    Yıllardır yapılan haksızlıklar ve mağduriyetlerin giderilmesi beklenirken, kumpas ve iftiralarla oluşturulan suç dosyaları ile HÜDA PAR yöneticilerinin cezalandırılması, bizlerin nazarında yapılan hatalardan dönmek yerine hataların devam ettirilmesi noktasında bir irade ortaya konmuştur.

     

    Adaletten ve haktan uzak, yargı katledilerek verilen bu hukuksuz kararlar bize bir kez daha şunu göstermiştir;

     

    Haklıların zulme terk edildiği, kötülerin ve haksızların baş tacı edildiği, iftiracıların, kumpasçıların, darbecilerin zafer kazanıp, adalete ve hakka inananların bağrından ve sırtından hançerlendiğini göstermiştir.

     

    Bilinmesi gerekir ki yapılan yargı katliamları ve yaşatılan mağduriyetlere HÜDA PAR yöneticileri ve camiası yabancı değildir ama bu haksızlığa ve hukuksuzluğa göz yumanların da bu vebale ortak olduklarıdır.

     

    15 Temmuz darbe girişiminde sokakları terk etmeyen ve her platformda yapılan alçaklığın karşısında olduklarını ifade eden, bir çok kesim tarafından haksızca eleştirilen Hüda Par’ın bu dik duruşuna teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bilmelidir ki, Hüda Par’ın idarecilerine verilen ceza aslında kendisine de bir göz dağıdır.

     

    Buradan bir kez daha hukuk dışına çıkanlara şunu hatırlatmak isterim ki, benzeri olaylarda izinleri alınmış ancak FETÖ kumpasları ile yasadışı faaliyetler yürütüyormuş gibi bir algı oluşturularak, Türkiye’nin birçok ilinde insanlar hukuksuzca gözaltına alınmış, zindanlara atılmış, daha sonra bu dosyalar beraat ile sonuçlanmıştır.

     

    HÜDA PAR yetkililerinin ceza aldığı dosya benzer olduğu halde, dosyanın beraat ettirilmemesi, yasal olan faaliyetlerin örgüt faaliyeti gibi gösterilerek cezaların onanmasını hukukla ve adaletle bağdaştırmak imkansızdır.

     

    Eğer amacınız bu insanları cezalarla yıldırıp yollarından döndürmek ise bilin ki bu boşa bir çabadır, çünkü hiçbir güç bu insanları inandıkları davalarından vazgeçirmemiş ve vazgeçiremeyecektir.

     

    Eğer verilen bu cezalar ülkenin selamet ve milletin kardeşlik kodlarını bozmaya yönelik ise şunu da çok iyi bilin ki; ‘’milletin maslahatı ve ülkenin selameti her türlü siyasi çıkarların üstündedir.’’diyen bir parti olarak HÜDA PAR, bunu söylemde değil de fiil de de ortaya koymuştur.

     

    7 Haziran seçimlerin de bağımsız adaylarla seçime giren HÜDA PAR, seçim sonuçlarında ortaya çıkan tabloyu görmüş, akabinde 1 Kasım seçimlerinde aynı sıkıntıların yaşanmaması için seçime girmeyerek ülkede yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçtiğini herkes görmüştür.

    Yıl dönümüne yaklaştığımız şu günlerde, ülkede yaşanılan, 250 kardeşimizin şehit, binlerce kardeşimizin yaralı olarak kurtulduğu 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra ülkenin ve milletin, yarın içine düştüğü durumu önceden görerek bütün üye ve gönüllüleri ile sokaklara inerek bütün platformlarda böyle bir durumda ülkesinin ve milletinin yanında ve safında yer tutuklarını ifade eden bir camianın yetkililerinin böyle cezalandırılması, aslında derin yapıların kimlere mesajlar verdiğinin bariz bir göstergesidir…

     

    Buradan bir kez daha yapılan hukuksuzluklardan bir an önce dönülmesi, benzer dosyalara verilen beraat kararının bu dosyaya da uygulanması, sürecin hassasiyeti de göz önüne alınarak aklı selim davranılmasını diliyorum.

     

    HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Bahattin Temel Bey ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin Beye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

     

    Hukuksuzluk, yolsuzluktan önce gelir.

     

     

    Selam ve dua ile…

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ