Advert
as

Ak Parti Teşkilatı (2)

  • Musa APUHAN
  • 2017-07-31 14:10:45
  • 3659 Görüntülenme
  • R.T. Erdoğan üç yıl sonra genel başkan sıfatıyla mecliste grup toplantısında…

    Grup başkanı, başbakan Binali Yıldırım bir sunum yapıyor ve ardından Erdoğan hitabına başlıyor.

    Konuşmanın hemen başında, Erdoğan öyle bir mesaj veriyor ki, adeta bugün bütün halkın muzdarip olduğu teşkilatlara bir projektör  tutuyor.

     Ne diyor Erdoğan?

     ‘’Milletimize, iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren, haklı, zayıfları koruyan bir yönetim anlayışı vaat etmiştik. Toplumsal merkezi, siyasi merkeze taşıma sözü vermiştik. Biz Türkiye de bir ilk yapacaktık. Elbette programımızda yer alan bazı hususları gerçekleştiremedik. Onları da yeni yönetim sistemimizle gerçekleştirme imkanı elde edeceğiz.”

    Sayın Erdoğan’ın programlarında olup, gerçekleştiremedikleri hususlar iki nedenden kaynaklanıyor;

    1- Parti dışı etkenler; bunların içerden ve dışarıdan Türkiye’nin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen çevreler olduğunu biliyoruz. Bunun için bu halk gerek meydanlarda, gerekse sandıklarda bunlara gereken dersleri veriyor.

    2- Parti içi takozlar; bunlar hayatlarının hiçbir döneminde Erdoğan ve parti politikalarıyla aynı çizgide olanlardan olmamıştır.

    Özelikle Ak Parti misyonu ve sayın Erdoğan’ın düşünce yapısıyla aynı olmadıkları halde, Ak Parti teşkilat yapısı içerisinde yer alan ve yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çeken bir grup var ki, benim ilimde (Bingöl’de) bunlara çokça rastlayabilirsiniz.

    Ben bunları söylerken, sizlerde Erdoğan’ın grup toplantısında ortaya koyduğu şablonu elinize alın ve Bingöl Ak Parti teşkilatını bu şablona oturtmaya çalışın, bunların bu şablona uymadıklarını görürsünüz.

    Erdoğan Ak Parti’yi dördü bir arada diye tarif etti.

    Şimdi hep birlikte bu dörtlüyü, Bingöl Ak Parti teşkilatı ile örtüştürmeye çalışalım.

    Erdoğan diyor ki; “Ak parti demokrat, cumhuriyetçi, devrimci ve muhafazakardır.”

     Sizce Bingöl ak parti teşkilatı bunlardan hangisidir?

    Gelin Bingöl özelinde Ak Partiyi üçe bölelim ve ayrı dilimler halinde ele alalım, belki sayın Erdoğan’ın ne demek istediğini daha iyi anlarız.

    2002-2007 yılları arası,

    2007-2016 yıllları arası,

    2016 ve sonrası.

    Daha açık bir şekilde sormak gerekirse, bahsettiğimiz dönemlerde Bingöl’ün kimler tarafından yönetildiğine bakmak lazım.

    Bu dönemlere ait bütün konuları ayrı ve özel bir yazıda kaleme almak gerekir.

    Konumuza geri dönersek,

    Sayın Erdoğan grup toplantısında çok önemli bir konuya temas ediyor. Ak parti teşkilatlarını yenileyeceklerini ifade eden Erdoğan, ortada bir mental yorgunluk var diyor.

    “ Halka verdiğimiz sözleri yerine getirmek için hiçbir bahanemiz yok.”

    Sonuç olarak; Bingöl halkının yaşanılan süreçler göz önüne alındığında tavrını, Bingöl Ak Parti teşkilatından değil, Erdoğan’dan yana kullandıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu gönül vermişliğin yüzde 73’lerde olması belli ki birilerini çok şımartmış ve teşkilat ile ilgili söylenen her sözde ‘’siz yüzde 73 oy almış bir teşkilata başarısız mı diyorsunuz?” diyen siyasetçilere ben de şunu sormak istiyorum; Siz de bu yüzde 73 ‘ün halkın size verdiğini mi düşünüyorsunuz?

    Bütün siyasetçilere buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sizler birbirinizi sevmiyor olabilirsiniz. (inanın Bingöl halkı artık hiç birinizi sevmiyor.) Ancak söz konusu Bingöl olunca birbirinize olan kininizi bir tarafa bırakın ve Bingöl için yapılacak ne varsa yapmaya çalışın.

     

    Unutmadan söyleyeyim;  sayın Erdoğan AK Parti teşkilatlarına dava bilinci dedi, bizim teşkilatlarda davanın ne olduğunu bilmeyenler acaba ne yapacaklar?

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ