Advert
as

Belediye Başkanı Aday Adaylarına Sorular…

  • Musa APUHAN
  • 2018-11-13 16:56:38
  • 15724 Görüntülenme
  • 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde siyasi düşünce ve dünya görüşüne uygun bir siyasi partiden aday adayı ve aday olacak bütün siyasetçilerimize Bingöl halkı adına merak ettiğimiz soruları sormak ve cevaplarını da almak isteriz. 

    7 Haziran, 1 Kasım, 15 Temmuz Darbe alçaklığı, 16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran Cumhur ve Milletvekili seçimlerini de göz önüne alarak, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde müstakbel belediye başkan aday adayları ve adaylarına aşağıdaki soruları yöneltmek ve cevaplarını almak isterim. 

     Ancak; Sadece memurlukta rütbe atlatmak veya ihale kovalamayı kendine meşrulaştırmak için aday adayı olanlara şimdiden söylemek istiyorum, siz cevap vermeyin! 

    1) Şayet belediye başkan adayı olup seçilirseniz, her açıdan şeffaf ve hesap vermeye hazır mısınız? 

    2) Milletin ve memleketin dertlerini kendinize dert edinip, buna çare üretmek için kimlerle ve nasıl bir mücadele vereceksiniz? 

    3) Siyasetçilerimizin hiçbir vaadine halkımız inanmıyor, sizce neden? 

    4) Kendine has kültürüyle, politik duruşuyla, aykırı seçimleriyle farklı bir yeri olan şehrimizin, eski ve mevcut belediye başkanının çözemediği veya siyaseten çözümsüz bıraktığı hangi sorunları çözme adına onlardan farklı projeler ortaya koyacaksınız? 

    5) Siyasete atılmadan önce bir Bingöllü olarak, Bingöl’ün sorunlarını çözmek, Bingöl’ü yaşanılır bir kent yapmak için içerden veya dışarıdan, şehri bulunduğu noktadan bir adım ileriye götürmek için imkanlarınız ve gücünüz ölçüsünde bir katkı sundunuz mu? 

    6) Ola ki Bingöl halkı takdir etti, sizleri belediye başkanlığına seçti, sizler hizmet ve sosyo-kültürel açıdan şehri daha iyi noktalara taşımak için nasıl bir birikime ve inandırıcılığa sahipsiniz? 

    7) Yıllardır Bingöl’de siyaset yapanların söylemleri aynı ve bu genellikle vaatlerle sınırlı kalıyor. Halka olumlu hiçbir yansıması olmuyor. Sizlerin söylemlerinde farklı neler var ve halk size neden inansın? 

    8.Bingöl’ü tanıyorsanız şunu da çok iyi bilmeniz gerekir; çok ciddi sosyo-kültürel dinamikler barındırmasına rağmen, en fazla göç veren şehirler arasındayız. Bu köklü ve önemli sorunu çözmek için şehri daha cazip ve yaşanılabilir hale getirmek istiyorum diyorsanız, elinizde ne gibi projeler bulunmaktadır? 

    9) Şehrimizin çevre, ulaşım ve bir çok konu da çevresine göre geride kalmış olması, bu şehrin mahkumiyeti, mahrumiyeti, mağduriyeti değil mi? Sizce bütün bunlar bugüne kadar yapılmış olmamalı mıydı? Bunların bir an evvel yapılması için elinizde nasıl bir fizibilite çalışması var?     

    10) Bu mahkumiyete, mahrumiyete ve mağduriyete son vermenin başlıca yolu halkla birlikte yönetişim bilincini yaşama geçirmek, kendi çıkar ve geleceğini halkın çıkar ve geleceğinden ayrı düşünmemek ve bu bağlamda bir anlayış geliştirmek için nasıl toplumsal bir çalışma içerisindesiniz?

    11) Sizce halktan ayrı ve kopuk olarak bütün bunları başarmak mümkün müdür?

    Son bir soru; Bingöl’ü daha huzurlu ve yaşanılabilir bir kent haline getirmenin yolunu biliyor musunuz?

     

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ